ОСТАННІ НОВИНИ

Ющенко створив Національну конституційну раду

|

Президент України Віктор Ющенко заснував Національну конституційну раду (НКР). Про це говориться в указі глави держави від 27 грудня.

Відповідно до указу Ющенко доручив НКР підготувати концепцію системного відновлення конституційної регуляції суспільних відносин в Україні та проекту нової редакції Конституції.

Національну конституційну раду очолив Президент.

Персональний склад Ради затверджуватиметься Президентом. Однак, говориться в указі, склад буде сформований з урахуванням пропозицій політичних партій, які мають депутатські фракції у Верховній Раді, інших політичних партій, пропозицій Верховної Ради АР Крим, обласних, Київської та Севастопольської міських рад, Національної академії наук, всеукраїнських правозахисних громадських організацій.

Президент запропонував до 15 січня 2008 року внести пропозиції щодо кандидатур до складу НКР перерахованим вище органам влади і громадським організаціям.

Також глава держави вважає за доцільне винесення на громадське обговорення підготовлених НКР пропозицій за концепцією системного відновлення конституційної регуляції суспільних відносин і основних положень проекту нової редакції Конституції.

Крім того, Ющенко запропонував телерадіоорганізаціям, друкованим засобам масової інформації впровадити постійні рубрики та цикли передач, публікації з висвітлення діяльності Ради.

Організаційне забезпечення діяльності НКР Ющенко доручив забезпечити Секретаріату Президента, а фінансову і матеріально-технічну базу – Державному управлінню справами.

В указі говориться, що Рада заснована з метою посилення конституційних гарантій захисту прав і свобод людини та громадянина, створення збалансованої системи державної влади і підвищення ролі місцевого самоврядування.

Крім того, іншим своїм указом від 27 грудня Ющенко ліквідував Комісію з наробітку пропозицій щодо внесення змін до Конституції України та підготовки законопроектів, спрямованих на їхню реалізацію, повідомляє proUA.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *