ОСТАННІ НОВИНИ

Місто цього року надало гранти на 38 проектів у сфері соціального захисту

|

Громадські організації на реалізацію проектів у сфері соціального захисту отримали від міста цього року 423 тисячі 371 гривню. Про це сьогодні під час прес-конференції розповіла начальник управління соціального захисту Львівської міської ради Наталя Федорович. Конкурс щодо фінансування проектів громадських організації проводили в таких напрямах: заходи щодо подолання бідності, заходи щодо соціальної реабілітації неповносправних, заходи реабілітації та адаптації одиноких, заходи щодо спрощення та вдосконалення системи обслуговування малозабезпечених осіб похилого віку.

Кошти на соціальні проекти освоїли 17 громадських організацій у рамках 38 проектів. Найактивнішими серед ГО, що брали участь у конкурсі, виявилися «Спільнота взаємодопомоги «Оселя», «Спільнота Ковчег», навчально-реабілітаційний центр «Джерело», а також Мальтійська служба допомоги у Львові.

За словами начальника управління соціального захисту, якщо раніше допомога управління соціального захисту виявлялася тільки в грошовому чи матеріальному еквіваленті, то тепер увагу звертають і на моральний аспект – адже багато соціально незахищених груп, коли їм надати необхідні умови, консультації та підтримку, здатні забезпечувати себе самі.

Загалом на підтримку реалізації проектів громадських організацій у сфері соціального захисту на початку року було заплановано надати півтора мільйона гривень. Однак, із 64 ГО, що подали свої проекти, відібрали тільки 38. За словами Наталії Федорович, залишкові кошти, котрі не освоїли громадські організації на соціальні проекти, було спрямовано на одноразову допомогу, реагуючи на звернення громадян, також гроші надавали на одноразові виплати дітям-сиротам та на інші проекти.

Щодо труднощів, з якими зіткнулися ГО та управління соціального захисту під час проведення конкурсу на одержання грантів на соціальні проекти, то тут начальник управління назвала передусім неготовність і невміння громадських організацій надати необхідні документи для участі в конкурсі. «Адже люди в ГО – це зазвичай фанати своєї справи, що однак мають великі труднощі в бухгалтерії», – каже Наталя Федорович.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *