ОСТАННІ НОВИНИ

Ікону від Яценюка купили за 12 тисяч гривень

|

На благодійному аукціоні, який провели студенти Львівського інституту банківської справи УБС НБУ 26 грудня, зібрали 62 100 грн. Як повідомляє прес-служба Університету банківської справи НБУ, найдорожче вдруге вдалося продати лот від спікера парламенту Арсенія Яценюка – за ікону Ісуса Христа Вседержителя середини XIX ст. отримали 12100 гривень. Вдалося отримати 12100 грн. Торік Яценюк виставляв свій портфель, і його купили за 7,5 тисячі гривень.

Чималі торги розпалилися і за лоти першої леді України Катерини Ющенко та народної артистки України Ніни Матвієнко. Книгу “Україна та українці: історико-етнографічний мистецький альбом Івана Гончара” придбав за 6500 грн. Іван Гавролець, а ексклюзивна авторська книга Ніни Матвієнко, її музичні альбоми та фото з сімейного архіву стали надбанням Миколи Вознюка за 6700 грн. Також М. Вознюк купив за 3500 грн кобзу, яку власноручно виготовив та надав для благодійного аукціону Любомир Порило.

Найбільшу суму коштів на благочинність витратив учасник під номером 13 – Роман Лобода. Він придбав лот від Євгенії Гапчинської за 3000 грн, від Володимира Гришка за 4000 грн та лот Роксолани Богуцької за 5200 грн.

Загалом на „Аукціоні надій” вдалося продати 12 лотів на суму 61300 грн, ще 800 грн студенти вторгували, продаючи сувенірних ангеликів.

Усі зібрані кошти скерують на закупівлю інкубатора для виходжування немовлят, що народилися передчасно. Такий аукціон студенти Інституту банківської справи провели другий рік поспіль.

За два роки в „Аукціону надій” з’явилися постійні активні учасники – керівник банку „Львів” Микола Вознюк та керівник „Львівгазвидобування”, екс-губернатор Олександр Сендега. Останній цього року придбав картину львівської художниці Вікторії Проців за 5100 грн.

Футболку, яку надав Владислав Ващук, та портфель і раритетну інструкцію щодо впорядкування бухобліку від Павла Сенища купив Андрій Берда за 2600 грн і 5400 грн відповідно.

Попільничка від Савіка Шустера дісталася Леву Кльобі. За неї він заплатив 3000 грн.

Ректор Університету банківської справи НБУ Тамара Смовженко підсумувала, що на „Аукціоні надій” не такими важливим є лоти, як бажання популяризувати меценатство серед молоді, виховання в цих майбутніх заможних людей соціальної відповідальності. Вона пообіцяла, що допоможе студентам віднайти необхідні кошти, яких ще бракує для здійснення задуманого – купівлі інкубатора для недоношених діток у Львівський пологовий будинок №1. Нагадаємо, що інкубатор екстра-класу коштує майже 75 тисяч гривень.

Лоти на доброчинність пожертвували Володимир Гришко, Владислав Ващук, Роксолана Богуцька, Ніна Матвієнко, Юрій Андрухович, Вікторія Проців, Савік Шустер, Євгенія Гапчинська, Арсеній Яценюк, Катерина Ющенко. Бонусні лоти надали заступник голови правління НБУ Павло Сенищ та заступник директора Львівського інституту банківської справи УБС НБУ Любомир Порило. Стартова ціна усіх лотів становила 1000 грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *