ОСТАННІ НОВИНИ

Затори на кордонах створені штучно – СБУ та ДПС

|

В СБУ та Державній прикордонній службі заявляють, що затори на польсько-українському кордоні створюють автоперевізники, які не бажають сплачувати передбачені законом України митні платежі. Про це йдеться у спільній заяві СБУ та ДПСУ, текст якої є у розпорядженні «proUA».

Зокрема, у заяві зазначається, що у зв’язку із скоординованими діями правоохоронних та контролюючих органів з протидії контрабандній діяльності та вимогами повноцінної сплати митних податків до державного бюджету поруч з низкою пунктів пропуску через польсько-український державний кордон накопичилась велика кількість вантажних транспортних засобів, які не рухаються у черзі, а стоять поза нею.

«Громадяни, які повертаються з Польщі до України, інформують, що на під’їзді до пункту пропуску „Корчова (Польща) – Краківець (Україна)” стоїть близько 400 вантажівок, біля пункту пропуску „Медика (Польща) – Шегині (Україна)” – 150 вантажівок. Крім того, значна кількість вантажних транспортних засобів скупчилася в прикордонних районах на паркінгах та стоянках», – йдеться у повідомленні.

Державна прикордонна служба та Служба безпеки України наголошують, що заходи, які вживаються на державному кордоні, спрямовані на забезпечення законного перетину кордону та сплату передбачених законом України митних платежів.

У заяві наголошується, що правоохоронні та контролюючі органи продовжуватимуть і надалі проводити огляди транспортних засобів та вантажів на їх відповідність до товаросупровідних документів, як це вимагає законодавство України. «У цьому зв’язку інформуємо міжнародних автоперевізників та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що не варто чекати на можливість ухилення від сплати митних податків. Рекомендуємо не створювати штучних черг та заторів біля пунктів пропуску, а сплатити усі передбачені мита і вільно продовжувати свою діяльність на законних підставах», – йдеться у заяві.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *