ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові презентували перший на заході України кабінет інтервенційної радіології

|

Кабінет інтервенційної радіології презентували сьогодні в міській комунальній лікарні швидкої медичної допомоги. У кабінет закуплено діагностичний апарат ангіограф, за допомогою якого можна робити якісну діагностику і запобігати інсультам, інфарктам й іншим судинним захворюванням.

На презентації були присутні міський голова Андрій Садовий та голова Львівської ОДА Петро Олійник.

Ангіограф дозволяє діагностувати проблеми найдрібніших судин головного мозку. Досі такого апарата не було не лише на Львівщині, а й у Західній Україні. Аналогічні апарати є лише в Одесі та Донецьку. Ангіограф фірми «Сіменс» вартістю 9 мільйонів 900 гривень придбали за гроші, закладені в держбюджеті України на 2007 рік. На наступний рік на фінансування цього кабінету виділено 18 мільйонів гривень з бюджету держави.

«Рік тому мені робили таку операцію, і я дав собі слово, що така техніка з’явиться через рік на Львівщині. Це найкращий ангіограф в Україні, аналогів такої апаратури в інших містах нашої країни немає. Сьогодні справді знаменний день, бо облрада, міськрада, обласна адміністрація знову робить спільний проект. До онкологічної лікарні надійшла перша партія лінійного прискорювача. Завдяки цим апаратам ми відповідатимемо рівню Брюсселя, Вашингтона, Нью-Йорка, Парижа, Відня і так далі», – розповів Петро Олійник.

Щоб працювати з цим апаратом, лікарі стажувалися у клініках Франції, Польщі, де вчилися діагностувати та лікувати за допомогою новітньої апаратури. За три місяці роботи цього відділення лікарі здійснили 82 обстеження хворим на онкологічні та судинно-серцеві захворювання. А з 1 січня відділення працюватиме цілодобово.

«Про цей апарат ми мріяли давно. Упродовж 40 років добивалися чогось подібного, а цей апарат унікальний. Він дає змогу проглядати судини всього тіла, зокрема, діагностувати хвороби судин голови. Ці захворювання спричинюють інсульти, а вони є третьою причиною смерті серед населення. Цей апарат дозволяє діагностувати, запобігати та ефективно лікувати такі захворювання», – додав завідувач кафедри невропатології та нейрохірургії кафедри НУ ім. Д. Галицького, професор Володимир Шевага.

Найближчим часом на базі Львівської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги відкриють Західний регіональний центр лікування судинно-мозкових захворювань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *