ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ виявило біля кордону контрабанду електроніки на 8 млн

|

Контрабандний вантаж електроніки приблизно на 8 млн гривень виявили працівники Служби безпеки України на території Львівської області неподалік від кордону з Польщею, повідомляє прес-центр СБУ.

Вантаж зберігали на складі, неподалік від кордону. За даними оперативників, на складі зберігалася техніка, яка у протиправний спосіб була доправлена на територію України у ході масштабних злочинних оборудок. Один з епізодів саме цих контрабандних перевезень було розкрито 20 грудня ц.р., коли о 2 год. 00 хв. оперативною групою Головного управління БКОЗ СБ України та Управління СБУ у Львівській області, у взаємодії з військовослужбовцями Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України поблизу селища Судова Вишня Львівської області було виявлено чотири порожніх вантажних автомобілі з польською реєстрацією.

У ході перевірки встановлено, що зазначені автомобілі з вантажем високоліквідної електропобутової техніки напередодні перетнули державний кордон України у пункті пропуску “Шегині” Західної регіональної митниці без проведення митного оформлення. У подальшому зловмисники перемістили контрабандний вантаж на автотранспортні засоби з українською реєстрацією.

За результатами першочергових оперативно-розшукових заходів співробітниками Служби безпеки України встановлено місце перевантаження зазначених автомобілів, де було виявлено ще один польський автомобіль з вантажем плазмових телевізорів на суму майже 1 мільйон 300 тисяч гривень. За даним фактом слідчими УСБУ в Львівській області порушено кримінальну справу.

Тривають невідкладні оперативно-розшукові заходи, метою яких є встановлення й притягнення до відповідальності усіх, хто причетний до організації та функціонування даного контрабандного каналу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *