ОСТАННІ НОВИНИ

80 окремий аеромобільний полк відсвяткував свою 52 річницю

|

80 окремий ордена Червоної зірки аеромобільний полк, який дислокується у Львові, відзначив сьогодні 52 річницю з дня заснування військової частини. Про це повідомляє Західний регіональний медіа-центр Міністерства оборони України.

За підсумками 2007 навчального року цю військову частину було визнано кращим полком Сухопутних військ Збройних Сил України. Такий високий показник – результат невтомної праці всього військового колективу. Як повідомило командування 80 оаемп, навіть річницю військової частини колектив полку зустрів «по-бойовому». Річ у тім, що декілька підрозділів полку перебувають на Яворівському полігоні. У «аеромобілістів» розпочався плановий польовий вихід, під час якого особовий склад буде відпрацьовувати тактико-спеціальні навички та виконає вогневі вправи зі стрілецької зброї. Також слід відзначити, що до виконання свого першого стрибка із парашутом у полку готується близько 300 нещодавно призваних до лав Збройних Сил України молодих солдат.

До речі, для солдатів та сержантів строкової служби цей день розпочався із приємної несподіванки: прокинувшись, кожен з них отримав солодкий частунок (адже день народження частини збіглося ще й зі святом Миколая). Організувати такий подарунок для підлеглих офіцерам відділення з гуманітарних питань 80 оаемп, допоміг представник єпархії УГКЦ полковий капелан брат Андрій. Окрім цього, відбулося урочисте шикування, оголошення святкового наказу та нагородження найкращих військовослужбовців грамотами. Серед тих, хто отримав подяку керівництва є й представники «молодого» покоління військовослужбовців. Зокрема, грамотами за успіхи у бойовій підготовці були нагороджені випускник 2007 року лейтенант Захар Бабарикін та рядовий Микола Третяк, який був призваний на військову службу восени цього року.

Музичне привітання для особового складу 80 окремого аеромобільного полку підготували артисти ансамблю пісні й танцю Центру військово-музичного мистецтва МО України, які виступили перед аеромобілістами з концертною програмою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *