ОСТАННІ НОВИНИ

Комітет підприємців обурений наказом Сендака щодо організації перевірок

|

Комітет підприємців Львівщини закликає підприємців не виконувати наказу в. о. начальника Головного Львівського обласного управління у справах захисту прав споживачів Михайла Сендака щодо організації перевірок, а представників львівської влади перевірити правочинність цього наказу, у якому фактично встановлюється план збирання штрафів для працівників управління.

Як йдеться у повідомленні, до рук представників Комітету підприємців потрапив офіційний документ, а саме вже згаданий наказ М. Сендака. Зокрема, у документі зазначено наступне:«…Керівникам структурних підрозділів, спеціалістам Головного управління взяти до відома, що кількість перевірок суб’єктів господарювання в місяць повинна становити не менше 20 з результативністю штрафних санкцій у сумі не менше 5 тисяч гривень… на одного працівника…».

Як стверджує КПЛ, такий наказ не тільки не може бути виконаний, а навпаки, за нього пан Сендак повинен відповідати перед законом та громадськістю. «Адже, якщо замість захисту прав споживачів, голова управління планує кількість та суми покарання підприємців, то він не тільки не відповідає займаній посаді, а й не розуміє, що захист та напад на споживачів та підприємців це різні речі», – йдеться в заяві комітету підприємців.

Відтак, Комітет підприємців Львівщини офіційно попереджує пана М. Сендака про відповідальність за такі, на їхню думку, штучні та неприпустимі способи набивання бюджету чи кишень грошима чесних підприємців, які навіть не підозрюють про подібних благодійників. КПЛ закликає Львівську обласну раду та Львівську обласну державну адміністрацію відреагувати на подібні накази та висловити свою офіційну державну позицію, а також органи Прокуратури провести офіційне розслідування правочинності таких дій та наказів з боку М. Сендака і оприлюднити їхні результати.

Крім цього, КПЛ просить усіх підприємців, які вважають такі дії не припустимими, дати відсіч таким державотворцям та, офіційно заявляючи про такі перевірки, захищати свої права законним шляхом.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *