ОСТАННІ НОВИНИ

У департаменті Желіско під час проведення тендерів виявили порушень на шість мільйонів

|

На шість мільйонів гривень порушень виявили працівники КРУ у Львівській області під час перевірки дотримання законодавства при проведенні закупівель за державні кошти у департаменті житлового господарства та інфраструктури Львівської міської ради. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила начальник відділу перевірки державних закупівель Уляна Григорчук.

За її словами, під час перевірки були виявлені порушення у шести тендерах.

В одному випадку йдеться про тендер на ремонт шатрового даху в будинку на вулиці Дунайській. За словами У.Григорчук, проведення тендеру мали б скасувати, бо в одного з учасників документи не відповідали кваліфікаційним вимогам. Однак торги провели, і в них перемогла фірма, яка запропонувала найвищу ціну і найдовші терміни виконання робіт. Як аргумент на користь переможця висунули те, що ця компанія має досвід роботи в цій сфері.

Але ще цікавішим виявився інший факт – на час перевірки за цією угодою фірмі перерахували 800 тисяч гривень з 1,3 млн. Але в акті виконаних робіт теж фігурував підрядник – фірма, яка також брала участь в згаданому тендері і пропонувала ціну, на 50 тисяч меншу, ніж переможець.

Окрім цього випадку були порушення кваліфікаційних вимог ще у п’яти тендерах. Вони переважно полягали у тому, що фірми-учасники подавали документи з помилками або ж не додавали потрібних документів.

Також цікавим є той факт, що за кілька днів до закінчення перевірки директор згаданого департаменту, вона ж голова тендерної комісії Марія Желіско, пішла на лікарняний і досі там перебуває. Відтак протокол про порушення чинного законодавства був виписаний на заступника голови – Івана Квика. Також ці матеріали передано до прокуратури.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *