Депутати пропонують прозорий варіант вирішення «кіоскової» проблеми

|

Покласти край стану невизначеності, в якому перебувають власники малих архітектурних форм, Львівська міська рада може вже сьогодні. Про бажання депутатського корпусу вирішити «кіоскову» проблему заявив депутат ЛМР, член архітектурної комісії Роман Андрусишин.

«Ні міський голова, ні жоден депутат не проти того, щоб впорядкувати у Львові систему вуличної торгівлі. Якщо сесія відбуватиметься у конструктивному руслі, то питання МАФів можуть розглянути ще сьогодні. Якщо ні, то до нього повернуться 27 грудня», – заявив він в коментарі прес-службі ЛМО Української Народної Партії.

За словами Р.Андрусишина, депутати пропонують прозорий і послідовний варіант вирішення цієї проблеми. Зокрема, вони виступають за поступове зменшення МАФів, особливо на магістральних вулицях, а також за впровадження сучасних форм кіосків, які б відповідали містобудівельним нормам і прикрашали місто. «Ми також за спрощення процедури продовження для кіосків договорів оренди земельних ділянок. Власне на 90% положення стосується саме цього», – прокоментував депутат.

Роман Андрусишин розповів, що основна суперечка, яка зараз точиться в стінах мерії стосовно МАФів, полягає у тому, що виконавчі органи міста прирівнюють кіоски до супермаркетів і пропонують їм укладати угоди оренди за складнішою процедурою, зокрема через виготовлення проектів відведення. На думку Р.Андрусишина, це може призвести до того, що земля тривалий час буде обтяжена кіосками. «Оформлення у такий спосіб договору оренди передбачає обов’язковість його продовження. У майбутньому це може стати причиною низки судових позовів не на користь міста. Тому не треба змушувати власників кіосків виготовляти такі проекти. З ними треба укладати угоди за спрощеною схемою», – наголосив Р.Андрусишин.

Разом з тим, депутат повідомив, що на сесії депутати наполягатимуть на тому, щоб підприємці продовжили своє землекористування лише до моменту затвердження локальної схеми розміщення у Львові торгових точок. «Зараз мені важко спрогнозувати, як проголосує рада. Можливо, підприємцям продовжать оренду на півроку, а може й на рік. На тривалий термін оформити угоду можна буде лише після затвердження локальної схеми», – додав Р.Андрусишин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *