ОСТАННІ НОВИНИ

Західний регіональний центр перепідготовки військовослужбовців відсвяткував ювілейний випуск

|

Ювілейний випуск Західного регіонального центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку, відбувся у Львівському міському палаці культури імені Гната Хоткевича. В рамках випуску також пройшли урочисті збори, присвячені 10-й річниці діяльності цього центру. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Під час офіційної частини свята 51 військовослужбовець, які навчалися в рамках спільного проекту Міністерства оборони України та ОБСЄ, отримав посвідчення державного зразка за спеціальностями “Керівник служби безпеки компанії” та “Менеджер управління персоналом” і сертифікат міжнародного зразка.

Як повідомив начальник Західного регіонального центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку Андрій Рой, загалом за десять років існування в Центрі пройшли перепідготовку 1916 військовослужбовців. 75% випускників Центру майже одразу працевлаштовуються, зазначив він.

Фінансування цього проекту ОБСЄ здійснює у 26 містах України. У Західному регіоні це Рівне, Львів та Івано-Франківськ. За словами менеджера проектів ОБСЄ у військово-політичній сфері Олександра Гладкого, цього року ОБСЄ надала для цих потреб понад 400 тисяч євро.

Водночас він констатував, що аналогічні програми в Росії вважають за другу вищу освіту, але, на жаль, згідно з українським законодавством, такі курси трактують лише як підвищення кваліфікації.

Під час урочистої церемонії начальнику Західного регіонального центру перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених у запас або відставку Андрію Рою вручили три нагороди. Від командування військ Західного оперативного командування він отримав медаль “Прикарпатський військовий округ – Західне оперативне командування”. Заступник начальника управління Західного територіального командування внутрішніх військ МВС України з виховної роботи полковник Михайло Файфура вручив Андрію Рою медаль “За співпрацю з Внутрішніми військами”, а Львівська обласна державна адміністрація нагородила його срібною медаллю “Данило Галицький”.

Після урочистостей на гостей чекала концертна програма до Андріївських вечорниць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *