ОСТАННІ НОВИНИ

Співпрацю з міською владою представники громадських організацій оцінили на двійку

Фото - газета "Ратуша".

|

Представники громадських організацій негативно оцінюють рівень співпраці з міською владою. Про це йшлося під час сьогоднішнього круглого столу. За словами промовців, найпоширенішими проблемами, з якими зіткнулися громадські організації цього року, стали бюрократія місцевої влади та відсутність реакції з боку чиновників на запропоновані теми та проекти, що мали б допомогти вирішити реальні проблеми.

Зокрема, як зазначив член координаційної ради Львівського представництва Громадської мережі ОПОРА Андрій Дутчак, діяльність Львівської міської ради у співпраці із громадським сектором можна оцінити на слабеньку двійку. Крім того, у підтримці роботи громадських організацій заважає бюрократизація чиновників та складність процесу звітності міської ради.

Водночас він відзначив, що й сам третій сектор не надто ліпший від міської влади й йому за активність можна поставити хіба трійку. Яскравим прикладом цьому є те, що з-поміж двох тисяч зареєстрованих громадських організацій реально діють трохи більше сотні. Водночас, вплив їх на ухвалення рішень міської влади чи їх зміну дуже малий.

Також учасники круглого столу активно обговорювали доцільність створення та підписання між громадськими організаціями та міською владою Львова своєрідного суспільного договору.

Метою такого договору має стати покращення ефективності взаємодії влади та громади, підвищення громадської активності та ініціативи. За словами голови ЛОГО Комітету виборців України Романа Кошового, результатом суспільного договору має бути удосконалена система партнерських стосунків «влада міста – громада міста». Однак усі учасники круглого столу дійшли єдиного висновку, що громадські організації та міська влада ще «не дозріли» до створення такого суспільного договору.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *