ОСТАННІ НОВИНИ

Львів реставрують за німецькі гроші?

|

Львів став третім містом у Європі, з яким Німеччина співпрацюватиме для відновлення історичної архітектури. Окрім Львова німці оглядали Одесу та Чернівці. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив радник президента Львівської промислової палати і експерт програми «ЦІМ» Стефан Миронюк.

За словами Миронюка, після вчорашніх відвідин Львова німецька делегація міністерства економічної співпраці переконалася, що зробила правильний вибір.

Начальник управління охорони історичного середовища Львівської міської ради Лілія Онищенко розповіла, що німецька делегація оглянула проблемні місця центральної частини міста та стан дахів з Ратуші.

За її словами, для України за різними програмами німці вже виділили 22 мільйони євро. Скільки коштів згідно з цією програмою нададуть Львову, наразі не відомо. Втім, проект можуть згорнути, якщо влада Львова не буде робити вагомих кроків щодо його реалізації.

До цього таку співпрацю німці вели з двома румунськими містами. У Сібіо, яке сьогодні вважається культурною столицею Європи, за сім років виконано роботи на суму 100 мільйонів євро. Співпраця з Тімішоарою тільки-но почалася.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *