ОСТАННІ НОВИНИ

П`ять об’єктів культурної спадщини отримали паспорти

|

Цього року за кошти з міського бюджету виготовлено паспорти на п’ять об’єктів культурної спадщини Львова, передає прес-служба міської ради. Серед них науково-технічна бібліотека Національного університету «Львівська політехніка» на вул. Професорській, 1, навчальний корпус ЛПУ ЛП на вул. Професорській, 2; навчальний корпус ЛНУ імені І. Франка на вул. Дорошенка, 41 (колись духовна семінарія), вілла Грушевського на вул. І. Франка, 154 та навчальний корпус НУ «Львівська політехніка» на пл. Святого Юра.

Як повідомив спеціаліст відділу обліку, паспортизації та моніторингу історичного середовища Львівської міської ради Юрій Свірський, уже паспортизовано 174 пам’ятки культурної спадщини Львова. Усіх пам`яток в місті налічується 2007.

«Паспорт – це фотофіксація пам`ятки. Він дає вичерпну інформацію про те, хто її збудував, коли, з чого складається інтер’єр пам`ятки, також в ньому зазначено, чи це пам’ятка місцевого значення, чи державного. Паспорт потрібен як для мешканців, там і для управління охорони історичного середовища», – зазначив Юрій Свірський.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *