ОСТАННІ НОВИНИ

«Хлібпром» купує «ЕкоЛан»

|

ВАТ «Концерн Хлібпром» скуповує акції підприємств, що належать до іншого великого виробника хлібобулочних виробів – корпорації «ЕкоЛан».

За даними «Экономических известий», контроль над заводами «Еколану» уже перейшов до «Хлібпрому». Генеральний директор «Хлібпрому» Вадим Вишневський говорить, що концерн поки придбав 24% акцій підприємств «Еколану». «Ми ще їх і продати можемо»,- сказав він. За його словами, акції розподілені серед декількох акціонерів. Проте, за даними місцевої влади, «Хлібпром» повністю поглинув підприємства.

«Звичайно, ми знаємо, що такого підприємства, як «Еколан», уже немає, хлібозаводи перейшли до «Хлібпрому»,- сказали у відділі переробки головного управління розвитку АПК Львівської облдержадміністрації.- Але ніяких подробиць нам не повідомляли, це приватні структури. Можливо, ми одержимо дані після Нового року».

Експерти припускають, що два підприємства навряд чи обійдуться в більш ніж $10 млн. Швидше за все, для оплати компанія скористається залученими від Міжнародної фінансової корпорації IFC коштами. Нагадаємо, що навесні IFC надало довгострокове фінансування ВАТ «Концерн «Хлібпром» – $20 млн. першочергового кредиту й $10 млн. кредиту з опціоном на конвертацію. Тоді в «Хлібпромі» повідомили, що ці кошти будуть, зокрема, спрямовані на розширення виробничих потужностей у Львівській області.

На думку аналітиків, покупка активів «Еколану» може додати до 1% до уже наявним у концерну 5,3% всеукраїнського ринку хліба. Корпорація «Еколан» заснована в 2002 р. У її склад входять ВАТ «Львівський хлібозавод №1», ВАТ «Львівський хлібокомбинат», Львівський облрибкомбінат, ТОВ «Явір-пак», ТОВ «Віконт II».

У 2005 р. підприємства корпорації виготовили 39 тис. т хлібобулочних виробів, майже 2 т кондитерських виробів. Товарообіг підприємств склав майже 85 млн. грн. За оцінками представників корпорації, вони займають біля третини ринку хлібобулочних виробів

Львівської області.

ВАТ «Концерн «Хлібпром» (м. Львів) спеціалізується на переробці сільськогосподарської продукції й входить до складу холдингу «Універсальна інвестиційна група» (Universal Investment Group). У власності й управлінні компанії перебувають три зернопереробних комплекси, 14 хлібозаводів й 81 роздрібний магазин у західному й центральному регіонах. В 2006 р. компанія виробила 105 тис. т хліба, що на 66% більше, ніж за попередній рік. Концерн «Хлібпром» посідає третє місце за обсягами виробництва серед промислових виробників хліба й хлібобулочних продуктів в Україні – його частка на ринку хлібобулочних виробів становить 5,3%.

«Хлібпром» закінчив минулий рік з консолідованим чистим доходом 302,7 млн. грн., що в 2,2 рази більше показника 2005 р. В 2006 р. консолідований чистий прибуток концерну «Хлібпром» склав 5,174 млн. грн.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *