ОСТАННІ НОВИНИ

Міжнародний дитячий проект «UISAP 2007-2008» відбудеться у Львові

|

Конкурс дитячої творчості, який проходитиме в рамках Міжнародного дитячого творчого проекту «The Unilever International Schools Art Project (UISAP) 2007-2008», відбудеться 16 грудня в Центрі творчості дітей та юнацтва Галичини. Як повідомляє Львівський прес-клуб реформ, конкурс проводиться за підтримки Міністерства освіти та науки України.

Конкурс буде проведено у формі шестигодинного «відкритого уроку творчості», під час якого учасники створять роботи на задану тему в різноманітних жанрах – живопис, скульптура, ліпка, плетіння, аплікація тощо.

Організатори очікують, що в конкурсі візьмуть участь близько 100 дітей із понад 25 загальноосвітніх шкіл міста. Дитячий творчий конкурс із таким міжнародним статусом відбудеться у Львові вперше.

9 грудня 2007 р. такі відкриті уроки вже відбулися у Києві, Харкові та Донецьку; 16 грудня вони пройдуть у Львові, Дніпропетровську та Одесі. Троє фіналістів від України, чиї роботи справлять найбільше враження на членів національного журі, поїдуть до Санкт-Петербурга. Там вони візьмуть участь у церемонії нагородження, а також різноманітних культурно-освітніх програмах (відвідини театрів, музеїв, майстер-класу від відомого російського художника).

Один із трьох фіналістів, чия творчість отримає найвищу оцінку від міжнародного журі, представлятиме Україну на урочистій події в Лондоні. Роботу фіналіста виставлять у всесвітньо відомій арт-галереї «Тейт Модерн», поряд із роботами інших юних творців-переможців із різних країн.

Цього року тема конкурсу звучить так: «Краса та протиріччя: різні світи». Вона пов’язана з роботами колумбійської художниці Доріс Сальседо, виставка якої відкрилася 9 жовтня 2007 року у Лондонській галереї «Тейт Модерн».

«UISAP» – глобальний проект, який існує з 2001 року. Станом на сьогодні проект залучає до участі десятки тисяч дітей з понад 40 країн світу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *