ОСТАННІ НОВИНИ

Українці все більше вкладають свої гроші в інвестиції

|

В Україні все більше віддають перевагу вкладанню вільних коштів не в депозити, а в інвестиції. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив директор Західного регіонального представництва Української асоціації інвестиційного бізнесу Анатолій Гурський.

«На сьогодні популярність інвестиційних внесків можна пояснити тим, що прибутковість фондів інвестування у декілька разів перевищує дохідність банківських депозитів та операцій з дорогоцінними металами. Люди все більше дізнаються про популярні і вигідні способи вкладати свої гроші та ефективно їх примножити. З початку 2007 року в Україні спостерігається бум розвитку інститутів спільного інвестування. На сьогодні наша держава в десятці країн світу за ростом капіталізації фондового ринку», – повідомив Анатолій Гурський.

За його словами, з 1 січня 2007 року розрив між вкладами вільних коштів населення в депозити та вкладами в інститути спільного інвестування (ІСІ) скоротився майже вдвічі. Якщо на початку року кількість депозитів перевищували інвестиційні капіталовкладення в 226 разів, то на сьогодні – в 116 разів. Крім того, Анатолій Гурський зазначив, що бум розвитку інвестиційних фондів на ринку України протримається ще півтора року, тому вигідніше вкладати вільні кошти в найближчий час.

На сьогодні, найчастіше в ІСІ кошти вкладають на інвестування житлового та комерційного будівництва. Інвестиційні внески можна розпочинати з суми в 100 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *