ОСТАННІ НОВИНИ

«Гафса» вимагає від міської ради виконати підписані договори

|

Представники ТзОВ «Гафса» мають намір найближчим часом йти на Грибовицьке сміттєзвалище з представником прокуратури та засобів масової інформації, якщо міська влада й надалі буде ігнорувати рішення апеляційного суду та договори, що підписали ще їхні попередники. Про це повідомила нині представник ТзОВ «Гафса» Наталка Ковальчук під час прес-конференції.

Ще в 2005 році представники міськради підписали з «Гафса» відповідні договори. Згідно з ними ТзОВ мало здійснювати дегазацію Грибовицького сміттєзвалища. А в 2006 році міська рада розробила проект з побудови резервуарів для збору та очистки фільтрату на сміттєзвалищі в Грибовичах, де підрядником мало виступати те ж таки товариство «Гафса».

Однак, з приходом до влади нового мера Андрія Садового, міська влада оголосила новий конкурс з проведення робіт на Грибовицькому сміттєзвалищі, ігноруючи попередні договори, укладені з фірмою. Водночас представники влади подали позови до суду про розірвання договору – спочатку господарського суду першої інстанції. Згодом, коли той виніс рішення на користь «Гафса», до апеляційного суду, де знову ж таки рішенням суду «Гафса» мало згідно з договором, приступити до робіт на міському звалищі побутових відходів.

За словами директора «Гафса» Ярослава Кухара, 60% робіт на сміттєзвалищі вже виконано. Однак, рішенням міськради роботи були призупинені без жодного пояснення і не відновлені дотепер. Охорона, виставлена біля сміттєзвалища, не допускає ТзОВ «Гафса» до роботи на звалищі. А на письмові звернення представників товариства міська рада просто не відповідає.

«Ми готові йти на поступки міській раді. Ми готові співпрацювати з мешканцями Грибович та зацікавленими сторонами. Однак, якщо міська рада так і не погодиться виконувати угоду – ми готові йти до суду», – каже директор ТзОВ «Гафса»

За словами представника товариства Наталки Ковальчук, якщо роботи на сміттєзвалищі не розпочати до 2008 року, то місто просто втратить іноземні інвестиції, які могли б вирішити екологічну проблему в Грибовичах вже у найближчому році. Адже інвестори (англійська фірма CCM , та американська C 6 Capital ) вкладають кошти в дегазацію Грибовицького сміттєзвалища за умовами Кіотського протоколу. За умовами цієї міжнародної угоди, якщо роботи не розпочати до 2008 року, то на наступні 5 років можливість таких інвестицій просто втрачена. «Тоді місту доведеться вкладати кошти в дегазацію Грибовицького сміттєзвалища з кишені платників податків», – каже Наталка Ковальчук.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *