ОСТАННІ НОВИНИ

2008 рік буде роком підтримки національного усиновлення – Ющенко

|

Президент України Віктор Ющенко постановив указом, що 2008 рік буде роком підтримки національного усиновлення та інших форм сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомляє офіційний сайт Президента.

Як зазначено в документі, мета указу полягає в тому, щоби посилити увагу суспільства до проблем дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, захисту їх прав та законних інтересів, а також створити умови для реалізації права кожної дитини на виховання в сім’ї.

Згідно з указом, Кабмін повинен до 1 січня 2008 року створити комітет для підготовки з підтримки національного усиновлення, до 20 січня – розробити та затвердити план заходів з цього приводу. А до 1 квітня 2008 року на розгляд ВРУ повинні подати законопроекти про державну підтримку сімей, які усиновили дитину, спрощення порядку усиновлення громадянами України дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, та запровадження механізму стимулювання громадян України до усиновлення таких дітей.

Також у тримісячний термін уряд повинен розглянути питання щодо запровадження одноразової допомоги громадянам України при усиновленні та вжити додаткових заходів щодо запровадження з 1 січня 2008 року надання державної соціальної допомоги для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, які перебувають під опікою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *