ОСТАННІ НОВИНИ

Тимошенко завалюють задля широкої коаліції?

|

Партія регіонів ініціює поновлення переговорів про створення широкої коаліції. П ро це сьогодні під час прес-конференції у Києві повідомив народний депутат України , член фракція Партії регіонів Тарас Ч орновіл .

«Оскільки перший крок по завершенню (створення) помаранчевої парламентсько-урядової коаліції виявився безрезультативним, то чекати другий, третій крок, ми вважаємо небезпечним. І тому ми ініціюємо відновлення переговорів», – сказав Т.Ч орновіл .

Водночас, за його словами, поки що до реальних переговорів не дійшло. «Можливо, нам скажуть: ми ще 3-4 рази пограємось у голосування за Тимошенко, а, можливо, скажуть: давайте почнемо офіційні переговори», – уточнив депутат.

Т.Ч орновіл також зауважив, що до створення “помаранчевої” коаліції уповноваженими на переговори про широку коаліцію від Партії регіонів були її лідер Віктор Я нукович , а також Борис К олесніков , Раїса Б огатирьова та Андрій К люєв .

Крім того, за словами Т.Ч орновола , на сьогодні Партія регіонів не отримала жодної відповіді на пропозиції про поновлення переговорів про створення широкої коаліції. За його словами, БЮТ не погоджується на такий крок, оскільки скоро – президентські вибори, хоча багато поміркованих бютівців у кулуарах розмірковують про можливість коаліції БЮТ та Партії регоінів.

Т. Чорновіл відзначив, що серед виборців об’єднання Партії регіонів з БЮТ сприймалось би набагато позитивніше, ніж об’єднання Партії регіонів і НУ-НС, оскільки останні, за його словами, в очах виборців занадто дискредитовані.

Він також зауважив, що немає відповіді від НУ-НС щодо переговорів, але не виключив, що такі переговори йтимуть не формально, а в кулуарах. «У нас тихенько домовляються в кулуарах, а потім раптом виходять на трибуну ВР, і всі думають: коли вони встигли домовитись?», – сказав Т.Ч орновіл , додавши, що БЮТ і НУ-НС у разі наявності політичної волі все ж таки можуть обрати Юлію Т имошенко прем’єр-міністром , передає УНІАН.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *