ОСТАННІ НОВИНИ

«Спільнота» допомагатиме жителям Львова та області вирішувати проблеми

|

Вирішити нагальні проблеми жителів Львова та області відтепер допомагатиме новостворена громадська організація «Спільнота». Як повідомив учора під час прес-конференції голова організації, депутат Львівської міської ради Юрій Кужелюк, мета «Спільноти» відновити ланцюжок «виборець-представницька влада», аби депутати знали і вирішували ті проблеми, які безпосередньо турбують їхніх виборців.

«Вибори на пропорційній основі призвели до відірваності виборця від депутата та представницької влади. Раніше депутат, працюючи з виборцем, знав про його проблеми безпосередньо від нього. Зараз такого контакту немає. Склад місцевих рад не відображає моделі суспільства, оскільки є перекос у бік бізнесу. Відтак, ради не можуть компетентно вирішувати питання культури, освіти, медицини, оскільки немає кому дати кваліфіковану оцінку цим проблемам», – зазначив Юрій Кужелюк.

Відтак, «Спільнота» створюватиме органи місцевої самоорганізації населення, які визначатимуть найнагальніші проблеми своїх мікрорайонів та сприятимуть вирішенню цих проблем на відповідному рівні.

Наразі до складу «Спільноти» входить 52 члени: депутати місцевих рад, чиновники, освітяни, лікарі, журналісти. Проте громадська організація відкрита для усіх охочих.

Що ж стосується питань, які першочергово планує вирішувати «Спільнота», то це проблеми з опаленням, енергозбереженням, проблеми освітніх установ та дитячих садків, взаємодія з ОСББ тощо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *