ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ перевіряє «чорну скриньку» системи «Рада»

|

У системі голосування «Рада-3» є «чорний ящик» – опломбований жорсткий диск, на який фіксуються всі процеси системи. Про це «Газете по-киевски»повідомив директор Інституту проблем математичних систем і машин (ІПММС) Анатолій Морозов, передає proUA.

« У центральному сервері є так званий «журнал адміністратора системи». Це жорсткий диск, на якому прописані ВСІ процеси та дії, які зробила система «Рада». Він закритий і запечатаний – це свого роду аналог «чорної скриньки» в літаках. Відкрити його можуть тільки наші фахівці. А щодня з системою працюють фахівці відповідного підрозділу апарату ВР – він так і називається, «підрозділ з експлуатації системи «Рада». Вони вчора і викликали нашого фахівця до себе, туди тим більше СБУ приїхала…»,- сказав він.

За словами Морозова, для того, щоб перевірити вміст диска, достатньо одного дня. І СБУ вже почала цю роботу.

« Вони дивляться вміст цієї «найчорнішої скриньки» – журнал адміністратора – щоб зрозуміти, чи було несанкціоноване втручання. Це займає десь день. Такі перевірки за весь час роботи «Ради» здійснювалися раз 20. Ми вже давно звикли, ще з часів 1-ої сесії ВР, коли перевага в голосуванні часто теж була всього в декілька голосів.

І жодного разу, НІКОЛИ не підтвердився факт несанкціонованого втручання в роботу «Ради». Скажу вам так – коли хтось не хоче голосувати, тоді валять на систему «Рада», – сказав Морозов.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *