ОСТАННІ НОВИНИ

Андрухович привіз до Львова «Самогон»

|

Письменник Юрій Андрухович та музичний гурт «Карбідо» з Вроцлава представлять львівській публіці свій альбом під назвою «Самогон». Як повідомляють організатори, презентація відбудеться в етно-джаз клубі «Лялька» 17 грудня.

Альбом, який презентує Андрухович, вийшов в Польщі ще минулого року. З того часу український письменник і гурт «Карбідо» виступали з його презентаціями у Вроцлаві, Варшаві, чеському місті Оломоуц, а також Харкові і Києві.

Альбом складається з дев’яти композицій, вісім з яких написані польськими музикантами на вірші Юрія Андруховича. При цьому сам автор текстів виступає в незвичній для себе ролі – мелодекламатора та вокаліста. Сім з дев’яти композицій в альбомі «Самогон» звучать польською мовою, ще дві – українською. Переклади віршів Андруховича зі збірки «Пісні для мертвого півня» здійснив відомий польський поет Богдан Задура. Однак, виступаючи перед українською публікою, поет повертається до українських оригіналів.

Гурт «Карбідо» – музично-альтернативний сплав, у якому виразно домінують рокові та фрі-джазові елементи. Особливістю колективу є створення музичного супроводу до експериментальних театральних спектаклів, кіно- та мультиплікаційних фільмів. За час свого існування з 2005 року «Карбідо» випустило два компакт-диски, другий з яких і буде представлено у Львові 17 грудня.

Щодо Юрія Андруховича, то свою співпрацю з польськими музикантами він вважає однією з найщасливіше реалізованих давніх життєвих мрій і сподівається, що проект «Самогон» ще матиме продовження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *