ОСТАННІ НОВИНИ

Україна та Угорщина підписали угоду про співпрацю на спільному кордоні

|

Після переговорів між головними прикордонними уповноваженими України та Угорської республіки, генерал-полковник Микола Литвин та генерал-лейтенант Йожеф Бендек підписали сьогодні План співробітництва між прикордонними відомствами України і Угорщини на 2008 рік. Про це повідомив під час прес-конференції голова Державної прикордонної служби України Микола Литвин.

Під час зустрічі сторони обговорили підсумки роботи прикордонних уповноважених обох країн за 2007 рік, виконання домовленостей, досягнутих на попередній зустрічі у Будапешті, стан охорони українсько-угорського кордону, а також розвиток українсько-угорського прикордонного співробітництва.

«Під час переговорів, ми проаналізували стан виконання протокольних домовленостей, досягнутих у березні поточного року. У результаті переговорів ми підписали два документи – протокол зустрічі, в якому відобразили позиції зі всіх п’яти питань, та план співробітництва на 2008 рік. Це є звичайна практика роботи головних прикордонних уповноважень. Для подальшого розвитку співпраці, ми визначилися з удосконаленням охорони спільного кордону, серед яких пріоритетною є підготовка заходів з виконання прикордонними відомствами двох держав міжурядової Угоди про малий прикордонний рух на спільному державному кордоні після набуття її чинності. Домовилися про контроль прикордонного руху в автомобільних та залізничних пунктах пропуску. А також про розвиток взаємодії підрозділів охорони державного кордону та прикордонного контролю», – повідомляє Микола Литвин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *