ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканців гуртожитку на Кримській, 33 «попросили» на вулицю, а дітей – в інтернат

|

Мешканців гуртожитку за адресою вул. Кримська, 33 хочуть виселити на вулицю, а дітей пропонують віддати в будинок-інтернат. Про це повідомила сьогодні на прес-конференції представник Всеукраїнської спілки захисту конституційних прав мешканців гуртожитків Людмила Поліщук.

«Людей, які пропрацювали на підприємствах протягом 20, 30 та 40 років, сьогодні просто викидають на вулицю посеред зими. Замість того, щоб допомогти людям, деякі представники влади пропонують влаштувати дітей до будинку-інтернату. Крім того, діти отримують паспорти без прописки і не мають у цій державі жодних прав. Таке безправ’я триває вже 10 років стосовно мешканців гуртожитків, відтоді як бізнесмени побачили в людських помешканнях власний прибуток», – зазначила Людмила Поліщук.

За словами представника мешканців, юриста Андрія Шніцара, Галицький районний суд на незаконних підставах постановив виселити мешканців гуртожитку на вулиці Кримській, 33 і взяв до уваги неперевірені факти та непідтверджені акти перевірок.

«Сьогодні ставлять питання про чесність суддів Галицького та Апеляційного суду Львівської області. Під сумнівом також законність діяльності підприємства «Проперті інвест», яке було створено за кілька днів до купівлі гуртожитку. Це звичайний бізнес-проект, оскільки є припущення, що будівлю знесуть і побудують сучасні котеджі», – зазначив Андрій Шніцар. Крім того, він повідомив, що планують подавати скаргу до Верховного Суду України на ухвалу апеляційного суду.

Одній із цих сімей підприємство «Проперті інвест» все ж таки надало двокімнатну квартиру, після того як 21-річний хлопець з діагнозом ДЦП приїхав на пікет і це широко висвітлили ЗМІ.

Зараз у двоповерховому гуртожитку на вулиці Кримській, 33 проживає чотири сім’ї без світла, газу та води.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *