ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройшов семінар «Ми - голос Європи»

|

Міжнародний молодіжний медіа-семінар «Ми – голос Європи», організований громадською організацією «Європейський діалог» спільно з партнерами з Європейської мережі «Молодь для медіа», що тривав у Львові протягом тижня, представив сьогодні результати молодіжного громадських медіа, повідомила під час прес-конференції координатор ГО «Європейський діалог» Галина Хома.

Основна мета проекту – посилення євроінтеграційних процесів через молодіжну співпрацю та діалог, використовуючи медіа. Участь у проекті взяли молоді люди з Білорусі, Грузії, Німеччини, Польщі, Франції та України.

«За тиждень, проведений у Львові, представники 6 країн зняли фільми про Львів як полікультурне місто та про життя пересічних громадян, їхнє розуміння та ставлення до перспектив вступу України до ЄС, а також створили фоторепортажі та блог в інтернеті», – розповіла Галина Хома.

Водночас заступник голови ЄМ «Молодь для медіа» Міхал Вуйцік зазначив, що ідеєю цього проекту є наближення молодих людей з ЄС з молоддю, яка не належить до держав Євросоюзу.

«Нам пощастило, що ми побували у Львові, поспілкувалися з українцями, відзняли фільми. Другою метою було показати Україну, показати людей, громадян, що вони думають та пізніше показати ці фільми у наших державах – Польщі, Німеччині, Франції. Фільми знято через різні погляди, різні камери, тобто ми зняли правдиве життя львів’ян. На жаль, зараз у Євросоюзі жоден з європейських політиків не говорить про можливий вступ України до ЄС, немає такої теми, лише молоді люди цікавляться цим. Тому ми поцікавилися у львів’ян їхньою думкою, ставленням до вступу українців до ЄС, а також – чи потрібне громадське медіа. Оскільки ми вважаємо, що громадські медіа є хорошим інструментом для інтеграції та зацікавлення молоді. Молодь загалом має бути ознайомлена з новою медіатехнікою, щоб мати змогу висловлювати свою думку і таким чином робити внесок у розвиток євроінтеграційних процесів та транскордонної співпраці», – додав М. Вуйцік.

Результати проекту представлять на веб-сторінках європейської мережі «Молодь для медіа».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *