ОСТАННІ НОВИНИ

Проїзд у львівських маршрутках коштуватиме 1 гривню 25 копійок

|

Львівська міська влада та перевізники Львова, які здійснюють пасажирські перевезення по місту, дійшли компромісу в питанні підвищення вартості проїзду у маршрутних таксі. Відтак, якщо виконавчий комітет Львівської міської ради затвердить відповідний тариф, то з 11 грудня львів’яни платитимуть за проїзд у маршрутках 1 гривню 25 копійок.

Як заявив сьогодні під час прес-конференції перший заступник міського голови Львова Олег Синютка, 1 гривня 25 копійок – соціальний тариф. В той же час підвищення вартості проїзду на 25 копійок фактично не передбачає покращення якості міських перевезень, хоч попередньо міські чиновники запевняли, що підвищуватимуть тариф на перевезення тільки тоді, коли покращуватиметься їх якість.

Крім цього, наразі невирішеними залишаються багато проблемних питань, пов’язаних із пасажирськими перевезеннями. Зокрема, пригальмовано питання оновлення парку транспортних засобів перевізників, відшкодування пільгових перевезень, вдосконалення договору на перевезення, диференціювання вартості проїзду у різних маршрутках тощо.

За словами Олега Синютки, над вирішенням проблемних питань працюватиме робоча група, до складу якої увійдуть представники міської влади та підприємств-перевізників. Стежитиме робоча група і за зміною вартості складових, які найбільше впливають на собівартість перевезень.

Відтак уже протягом найближчих трьох місяців львів’яни можуть очікувати ще одного підвищення вартості проїзду у міських маршрутках.

Що ж стосується незаконного кількаденного підвищення вартості проїзду у міських маршрутних таксі, коли за проїзд у маршрутках львів’яни платили 1 гривню 50 копійок, то міська влада і перевізники погодилися «перегорнути цю сторінку». Що ж стосується постраждалих від цього підвищення вартості проїзду львів’ян, то зайво витрачених на проїзд коштів їм ніхто не відшкодовуватиме.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *