ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явиться Будинок правосуддя?

|

У Львові планують побудувати єдиний Будинок правосуддя. Це дозволить вирішити проблему із забезпеченням судів належними приміщеннями, повідомив під час круглого сталу на тему «Суди та суспільство: працюємо разом для кращого правосуддя» керівник благодійного фонду «Право і Демократія» Андрій Бурий.

За його словами, лише 5 місцевих судів серед 29, що функціонують у Львівській області, придатні для відправлення правосуддя, а інші 24 – не відповідають вимогам, пред’явленим до приміщень судів.

«Проводячи моніторинг доступності суду, ми з прикрістю виявили те, що приміщення наших судів не відповідають тим чи іншим вимогам-показникам. У більшості львівських судів нема належних умов, зокрема бракує самих судівських залів. Створення належних умов у судах, розміщених у районах області, на нашу думку, можливе лише державним коштом або завдяки позикам під гарантії уряду через неспроможність місцевих бюджетів міст Львівської області брати (хоча б мінімальну) участь у будівництві. Тому основною метою нашого проекту є будівництво єдиного для усіх будинку правосуддя у Львові. Це вирішить на майбутнє проблему із забезпеченням судів належними приміщеннями незалежно від того, яким буде судоустрій України (трьох- чи чотирьохрівневий), статус державної судової адміністрації та виконавчої служби », – розповідає Андрій Бурий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *