ОСТАННІ НОВИНИ

Вибір інвестора для будівництва стадіону триватиме від 4 до 18 грудня

|

4 грудня буде оголошено конкурс на вибір інвестора для будівництва стадіону до Євро-2012 у Львові. Таке рішення ухвалив сьогодні виконавчий комітет Львівської міської ради.

Як розповів журналістам директор департаменту Євро 2012 Олег Засадний, конкурс триватиме до 17.00 18 грудня, а вже 19 грудня конкурсна комісія оголосить результат.

Згідно з рішення виконкому, майбутній інвестор отримає 33 гектари землі для будівництва стадіону на 33 тисячі місць, паркінгу на щонайменше 1200 місць, тризіркового готелю (щонайменше на 200 місць), а також спортивно-концертного комплексу (щонайменше на 7 тисяч місць).

Олег Засадний зазначив, що умови конкурсу є досить жорсткими. Зокрема йдеться про те, щоби потенційний інвестор уже мав досвід будівництва щонайменше 2 стадіонів, які використовували для матчів чемпіонатів Європи чи світу.

Крім того, учасники мають надати банківські гарантії на суму 100 мільйонів євро. Як зазначив Олег Засадний, такі жорсткі умови пов’язані з тим, що міська рада не має права на помилку, оскільки терміни будівництва є доволі обмеженими: планувальні роботи з будівництва стадіону мають бути закінчені до 1 червня 2008, а саме будівництво має бути закінчене до 1 червня 2010 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *