ОСТАННІ НОВИНИ

Митники двічі не дозволили себе обдурити

|

На митному пості «Рава-Руська» затримали водія автомобіля DAF, що задекларував вартість вантажу вдвічі нижчою за її реальну вартість. Про це повідомляє прес-служба Держмитслужби України. Крім того, неправдивою виявилась інформацію про адресу відправника та одержувача.

При перетині кордону водій вантажівки подав до митного оформлення документи, у яких вказувалось, що вантаж «прокат плоский» направлявся із Великобританії на одну зі столичних фірм. Вартість вантажу, згідно з документами, становила 36476,39 дол. США, вага – 20481 кг. Після детального огляду митники виявили ще один комплект документів, який подавався польським митникам – тут задекларована вартість вантажу була вдвічі вищою. Згідно з цими документами вантаж прямував із Польщі до Дніпропетровська.

За фактом подання до митного оформлення документів, що містять неправдиві дані щодо відправника, отримувача та вартості товару складено протокол про порушення митних правил.

Схожа історія і з вантажем «папір газетний». Водій автомобіля МАН, громадянин Польщі, подав митникам документи, відповідно яких 20823 кг газетного паперу вартістю 12826,97 доларів США прямувало із Польщі на адресу однієї з київських фірм. Митники виявили, що перевозиться не газетний, а значно дорожчий вид паперу. Фактична вартість вантажу встановлюється. Про порушення склали протокол.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *