ОСТАННІ НОВИНИ

Профспілки перевізників звинувачують Садового у провокаціях

|

Вільна профспілка пасажирських перевізників Львова звернулася до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою припинити адміністративний тиск та подання свідомо неправдивої інформації у ЗМІ. Перевізники стверджують – вони мали повне право підняти тариф на перевезення у маршрутках, а міська влада свідомо зіштовхнула пасажирів та перевізників до протистояння між собою.

Як заявив сьогодні під час прес-конференції голова Асоціації Вільних профспілок автоперевізників України Андрій Корчинський, підвищення вартості проїзду у міських маршрутках на 50 копійок необхідне для того, щоб утримати в належному технічному стані рухомий склад і продовжити надавати послуги пасажирам. Відтак, профспілки змушені зайняти активну громадянську позицію задля захисту прав та інтересів працівників цієї галузі.

Профспілки пропонують міській владі спільно вирішити конфлікту ситуацію із пасажирськими перевезеннями у Львові. Зокрема, для недопущення соціального конфлікту у сфері пасажирських перевезень та розв’язання цієї проблеми цивілізованим шляхом Вільна профспілка пасажирських перевізників Львова вимагає від міського голови Андрія Садового відрегулювати процес встановлення тарифів на автобусних маршрутах відповідно до вартості основних факторів, що впливають на собівартість перевезень, а також залучити представників профспілки у всі переговорні процеси, які стосуються пасажирських перевезень.

Крім цього, профспілки вимагають від Садового вирішити питання відшкодування коштів за перевезення пільговиків. Розв’язати питання пропонується шляхом надання адресної допомоги пільговикам. Власне, за словами перевізників, близько 40 відсотків пасажирів користуються пільговими умовами проїзду у міських маршрутках, а міська влада за останніх два роки не відшкодувала жодному приватному перевізнику проїзд пільговиків. Відтак, оплата проїзду пільговиків падає на плечі звичайних пасажирів.

До речі, перевізники стверджують, що відсутність відшкодування оплати проїзду пільговиків з боку міської влади – один із факторів потреби підвищення вартості проїзду у маршрутках. Якщо ж міська влада вирішить проблему із пільговиками – це дозволить на певний час стримати ріст вартості перевезень у маршрутних таксі Львова, запевняють перевізники.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *