ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові пройшов відбірковий тур фестивалю «Сурми звитяги»

|

Всеукраїнський відбірковий тур восьмого дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги» проходив з 17 l о 18 листопада у міському Палаці культури імені Гната Хоткевича. Про це повідомляє прес-центр дитячо-юнацького фестивалю мистецтв «Сурми звитяги».

Конкурсанти змагалися у виконанні кращих мистецьких творів патріотичного спрямування, що розкривають героїчний шлях національно-визвольної боротьби українського народу в ХХ столітті.

Цього року у фестивалі патріотичної пісні особлива присвята – до 65-річчя створення Української повстанської армії та сторіччя від дня народження Головного командира УПА Романа Шухевича.

За словами директора фестивалю Володимира Степанишина, наступного року «Сурми звитяги» будуть приуроченні до 90-річчя ЗУНР .А сам фестиваль, котрий ось уже восьмий рік проходить у Львові, знову і знову доводить – УПА живе!

Заступник голови журі фестивалю, заслужений діяч мистецтв України і Росії Мирон Лукавецький вважає, що «Сурми звитяги» заохочують українців до глибокого дослідження пісенної спадщини часів національно-визвольної боротьби українського народу у ХХ столітті.

Фестиваль дав поштовх великій пошуковій роботі автентичних фольклорних, історіографічних матеріалів визвольних змагань.

Оцінювало конкурсантів журі, із провідних митців Львова. Головує у журі, композитор Мирослав Скорик. Головою оргкомітету восьмих «Сурм звитяги» є голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *