ОСТАННІ НОВИНИ

Вірмени вшанували пам`ять жертв Голодомору в Україні

|

У День пам’яті жертв Голодоморів настоятель Вірменського кафедрального собору о.Тадеос відслужив молебень за душі померлих під час голодомору в Україні в 30-х рр ХХ ст. До дерев’яної каплиці Голгофа помолитися прийшли вірмени та українці, дорослі та діти.

Звертаючись до тих, хто прийшов вшанувати пам`ять загиблих, о. Тадеос наголосив, що трагедія одного народу є одночасно трагедією всього людства. Відтак, трагедія українського народу одночасно є також і трагедією вірмен. «Не може бути нам добре, коли погано вам, – каже о.Тадеос. – Ми, вірмени, співчуваємо вашому горю, співпереживаємо цю трагедію разом з вами».

За словами депутата львівської міської ради, вірменина Вардкеса Арзуманяна, вірменам як нікому іншому знайомий цей біль. «Невипадково молебень проходив біля каплиці Голгофа, яка є символом страждань християнства. Про голодомор треба говорити, щоб ні одне наступне покоління не перенесло того, що перенесли українці в 30-х рр., щоб така трагедія ніколи не повторилася», – каже Вардкес Арзуманян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *