ОСТАННІ НОВИНИ

Непокірних перевізників погрожують відлучити від годівниці

|

Міська влада розіслала перевізникам, які вчора підвищили ціни на перевезення, попередження про порушення умов угод, що були підписані з міською радою. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу перший заступник міського голови Львова Олег Синютка. Дії перевізників міська влада називає незаконними і недоцільними. Якщо «моментальної» реакції перевізників не буде, то місто розпочне процедуру розірвання угод з цими фірмами.

«Це триватиме не більше, аніж місяць», – зауважив О.Синютка.

За його словами, перевізники порушили низку законодавчих актів, які передбачають обов’язкове погодження цін на перевезення пасажирів з місцевою владою. Таке ж узгодження прописане в угоді між міською радою і фірмами-перевізниками. «Замовником виступає міська рада, тому ми надіслали попередження про неприпустимість таких дій», – зауважив О.Синютка. Якщо не буде реакції, тобто повернення до старої ціни, то міська рада після розірвання угод оголошуватиме конкурси на звільнені маршрути. «У нас достатньо бажаючих займатися перевезеннями у місті», – наголосив він.

На думку першого заступника міського голови, такі дії перевізників є змовою для отримання надприбутків, тому міська рада звернулася до Антимонопольного комітету з проханням вивчити ситуацію. Крім того, звернення були в інспекцію з контролю за цінами у Львівській області, ДПА у Львівській області, управління державної служби боротьби з економічними злочинами ГУМВСУ у Львівській області та інші інстанції з вимогою вивчити ситуацію.

Водночас О.Синютка радить жителям Львова не платити за новими тарифами, бо на це немає жодних підстав.

Учора більшість перевізників Львова підняли ціну на перевезення з однієї гривні до півтори.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *