ОСТАННІ НОВИНИ

Права психічнохворих захищені, треба захищати психіатрів – Фільц

|

Головний лікар Львівської психіатричної лікарні Олександр Фільц переконаний – права психічнохворих достатньо захищені. Натомість треба захищати психіатрів, насамперед від закидів ЗМІ. Таку думку Олександр Фільц висловив під час сьогоднішньої прес-конференції на тему: «Права психічно недужих людей: як дотримуємося їх у суспільстві і у лікувальних закладах?».

«Закон про захист психічнохворих людей в нас один з найкращих у світі. У нашій лікарні діє Асоціація родин психічнохворих та Асоціація психічнохворих, яка створена за нашої ж підтримки. Ми відчинили двері лікарні для журналістів і громадськості», – запевнив головний лікар Львівської психіатричної лікарні.

Натомість, за словами пана Фільца, лікарський персонал – чи не найменш захищена сторона психіатричної лікарні. «Не досить того, що лікарі в психіатричній лікарні наражаються на «злі жарти» своїх пацієнтів. Представники ЗМІ дозволяють собі друкувати неперевірені дані та закидати нічим не підтверджені звинувачення в бік лікарні», – прокоментував він. Водночас пан Фільц наголосив, що публікації, де жорстоко критикують лікарні для психічнохворих, шкодять передусім хворим та їхнім родичам.

Олександр Фільц, коментуючи дотримання прав психічно недужих людей, запевнив, що він буде лише радий, якщо у Львівську психіатричну лікарню приїде прокуратура, аби перевірити її роботу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *