ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра на Личаківському цвинтарі пройде українсько-польська молитва примирення

|

Завтра біля меморіалу воїнів Української Галицької Армії та польських “Орлят” на Личаківському цвинтарі відбудеться українсько-польська молитва примирення, у якій візьме участь духовенство Римо-Католицької Церкви в Україні й Української Греко-Католицької Церкви. Про це повідомив відділ інформації та зовнішніх зв’язків Українського Католицького Університету

За словами директорки Інституту релігії та суспільства Лесі Коваленко, складність організації полягає в тому, що ця акція задумувалася як молитва, яку очолюють два Кардинали – Глави Римо-Католицької Церкви в Україні та Української Греко-Католицької Церкви.

«Із перенесенням осередку Глави УГКЦ до Києва, Блаженніший Любомир не має можливості часто бувати у Львові. Проте Кардинал Гузар переконаний, що місцева спільнота має брати на себе відповідальність за цю акцію та працювати над її розвитком», – зазначила Леся Коваленко.

Така акція проходить у Львові вже шостий рік поспіль. Щороку духовенство та громадськість Львова в День усіх святих вшановують пам`ять полеглих та спільно моляться за примирення двох сусідніх народів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *