ОСТАННІ НОВИНИ

КРУ виявило порушення в органах соцзахисту

|

Працівники контрольно-ревізійного управління у Львівській області провели планові ревізії використання субвенцій, виділених із державного бюджету для надання населенню пільг та житлових субсидій на оплату комунальних послуг і квартирної плати та на виплату державної соціальної допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям та інвалідам з дитинства, передає прес-служба КРУ у Львівській області.

Ревізії провели в усіх 34 управліннях та відділах праці та соціального захисту населення області, у відділі субсидій Самбірської міської ради та головному управлінні праці і соціального захисту населення Львівської облдержадміністрації.

У 24 управліннях та відділах встановлено 275 випадків переплат допомоги на загальну суму 337,9 тис. грн., ще 33,9 тис. грн. допомоги не доплачено та виявлено 127,5 тис. грн. незаконних видатків, що не спричинили збитків.

Крім того, у 31 управлінні встановлено понад 2200 випадків незаконних виплат пільг і субсидій на загальну суму 272,2 тис. грн., недоплат 6,5 тис. грн. субсидій та 14,1 тис. грн інших фінансових порушень. Основною причиною переплат допомоги стало подання громадянами недостовірних даних.

Зокрема, в управлінні праці та соціального захисту населення Жидачівської РДА встановлено 58 випадків переплати 22,3 тис. грн. допомоги громадянам, які отримали плату за роботу в підготовці та проведенні виборів народних депутатів України 26 березня 2006 року, але не повідомили про ці доходи.

42 жителів Львівщини недостовірно вказали місце своєї праці і незаконно отримали 73,6 тис. грн. допомоги.

Натомість ревізією в управлінні праці та соціального захисту населення Самбірської райдержадміністрації встановлено, що приватним підприємством „Успіх” видано такі довідки 17 громадянам, що привело до незаконного їм призначення 51,3 тис. грн. допомоги, з яких понад 50 тис. грн. уже виплачено.

Аналогічно, в управлінні праці та соціального захисту населення Самбірської міської ради на підставі поданих довідок про доходи з цього ж підприємства 4 громадянам, які в управлінні не працювали, призначено та виплачено соціальних допомог на суму 9,9 тис. грн.

Крім того, в управлінні праці та соціального захисту населення Самбірської районної державної адміністрації на підставі поданих довідок про доходи з того ж ПП„Успіх” та МВП „Імпульс-2” 13 громадянам, які з цими підприємствами у трудових відносинах не перебували, призначено та виплачено 20,5 тис. грн. субсидій.

Законодавством України передбачено припинення виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченій сім’ї, якою протягом 12 місяців перед зверненням за такою допомогою було здійснено покупки на суму, що перевищувала 10 – ти кратну величину прожиткового мінімуму для сім’ї. Під час ревізій встановлено 7 випадків призначення і виплати соціальної допомоги в сумі 22,4 тис. грн. особам, які придбали квартири та більше одного транспортного засобу. Такі порушення, наприклад, виявлено в управліннях праці та соціального захисту населення Миколаївської та Самбірської райдержадміністрацій.

В управлінні праці та соціального захисту населення Жовківської РДА призначені 25 громадянам в червні–липні поточного року допомоги були нараховані та виплачені лише під час ревізії – у вересні 2007 року, хоча за законом ці документи мали бути розглянуті протягом 10 днів з дня звернення. Через це мешканці Жовківщини вчасно не отримали 27,7 тис. грн.

Крім того, у бухгалтерського обліку управління праці та соціального захисту населення Жовківської РДА за станом на 01 вересня 2007 року не відображена кредиторська заборгованість з нарахування та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми в сумі 111,9 тис.грн. В ході ревізії дана заборгованість поновлена в обліку.

Значні порушення при наданні субсидій – 57,6 тис. грн. незаконних видатків виявлено ревізією управління праці та соціального захисту населення Самбірської РДА. Тут встановлено 276 випадків не проведення перерахунку розміру субсидій відповідно до фактичного споживання газу, внаслідок чого Самбірському УЕГГ ВАТ „Львівгаз” переплачено 34,3 тис. грн. Аналогічно, управлінням праці та соціального захисту населення Жидачівської РДА та відділом субсидій виконавчого комітету Самбірської міської ради переплачено Жидачівському та Самбірському УЕГГ ВАТ „Львівгаз” 40,2 тис.грн. та 8,1 тис. грн.

За березень 2007 року управлінням праці та соціального захисту населення Сокальської РДА проведено відшкодування коштів за перевезення пільгових категорій громадян, які не значилися в щоденних касових звітах водіїв ДП „Автобус” або померли, що призвело до зайвого витрачання 8,9 тис.грн.

Унаслідок вжитих заходів відшкодовано 180,0 тис. грн. незаконних видатків та донараховано соціальних допомог і субсидій в сумі 34,2 тис. грн. Усунено 136,3 тис. грн. фінансових порушень, що не призвели до втрат.

За допущені порушення на 12 осіб складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Матеріали 20 ревізій передані в правоохоронні органи для розслідування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *