ОСТАННІ НОВИНИ

Міська влада працює над заощадженням енергоресурсів

|

495 комунальних будівель і приміщень задіяні в системі енергетичного менеджменту, повідомила під час прес-конференції завідувач сектору енергозбереження управління економіки ЛМР Ельвіра Громова.

За її словами, до цієї системи входять бюджетні установи в галузі освіти, охорони здоров’я, молоді, сім’ї і спорту, культури, а також сім адміністративних будівель, де розташовані районні держадміністрації, зокрема Львівська міська рада.

Е. Громова також поінформувала, що ця система працює дев’ять місяців і вже нині можна побачити результати. Зокрема, за цей період економія електроенергії становить 4,4%, теплоенергії – 26%, газу – 18,2%, холодної води – 7,4%.

«На підставі концепції створено систему моніторингу споживання енергоресурсів у бюджетній сфері. Впроваджено комп’ютерну систему «енергоплан», яка дає змогу кожній установі побачити загальну картину споживання енергоресурсів у конкретній будівлі і відповідно регулювати витрату ресурсу», – наголосила Е. Громова.

Концепцію запровадження системи енергетичного менеджменту затверджено в грудні 2006 року. Основним завданням цієї концепції є вибір організаційно-управлінських та технологічних підходів, на підставі яких має бути розроблено модель системи енергетичного менеджменту для бюджетної та комунальної сфер Львова.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *