ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські дизайнери кинули виклик київським фешенбогам

|

Львів’яни вирішили розбити стіну фешеніндустрії. Міська громадська організація «Галицькі сезони моди» взялася за організацію львівського тижня моди – Lviv Fashion Week . Як повідомив сьогодні на прес-конференції голова оргкомітету Петро Нестеренко-Ланько, проект скерований на молодих дизайнерів, які тільки починають робити перші кроки у сфері модного бізнесу.

«На жаль, молоді дизайнери не можуть пробитися на ринок через стіну фешеніндустрії, оскільки появилися фешенбоги, які вирішують бути чи не бути цим модельєрам», – розповів Петро Нестеренко-Ланько.

Він зізнався, що ідея створити львівський тиждень моди у нього виникла після того, як кілька разів йому відмовили в участі в Ukraine Fashion Week , що проходить у Києві. «Коли мені відмовили, я подумав про альтернативу цьому заходу, яка б дала можливість молодим українським дизайнерам заявити про себе у сфері модного бізнесу», – зазначив він.

Для того, щоб потрапити на Lviv Fashion Week , потрібно зробити заявку на сайті www .lvivfashionweek , який запрацює через два тижні, та представити своє портфоліо. Для того, щоб подія відбулася на високому рівні, спеціальна рада проводитиме відбір учасників.

Наразі на участь у львівському тижні моди, який відбуватиметься 8-9 березня, зголосилися 10 українських дизайнерів. Очікується, що захід стане міжнародним і що до Львова приїдуть модельєри з Польщі, Угорщини, Румунії, Словаччини, Литви, Білорусі та Молдови.

Організатори тижня моди також обіцяють, що свої колекції у Львові демонструватимуть й знамениті модельєри. Утім їхніх імен наразі не називають. Так само Петро Нестеренко-Ланько наразі не може чітко сказати, чи участь в показах буде платною. «Все залежатиме від того, як у нас складеться з фінансами», – заявив він.

Стосовно самих показів, то як прогнозують організатори, шоу не буде. Оскільки подія є комерційною, то колекції будуть практичними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *