ОСТАННІ НОВИНИ

Владика Возняк освятив меморіальну таблицю і каплицю

|


Каплицю у Львівському медичному училищі підготовки та підвищення кваліфікації молодших медпрацівників освятив учора, 20 вересня, владика Ігор, архієпископ Львівський УГКЦ. Як передає прес-служба Львівської архієпархії, владика також освятив меморіальну таблицю архієпископу Володимиру Стернюку.

У проповіді владика Ігор наголосив, що всіх зібрала подія, пов’язана з людиною, що проживала та діяла в нашому місті і не тільки тут – владикою Володимиром Стернюком. “Владика Володимир, це – муж Церкви, котрий витерпів багато з любові до Бога та свого народу. Не скаржився на владу, котра жорстоко поводилася з ним, але прийняв історію свого життя як Божу Волю”, – зазначив архієпископ Львівській.

“На сьогодні ми нашу каплицю дещо оновили – доповнили іконами Пресвятої Богородиці та іконами покровителів медиків – св. великомученика і цілителя Пантелеймона та свв. чудотворців і безсрібників Косми і Дам`яна. Вважаємо, що це доповнення буде сприяти духовному зростанню молоді, яка навчається, і також укріпить нас в Бозі”, – розповів директор Львівського медичного училища підготовки та підвищення кваліфікації молодших медпрацівників Іван Луць.

Також І. Луць зазначив, що після виходу з підпілля УГКЦ владика Володимир щороку по 2-3 рази приїжджав до цього коледжу, щоби благословити нових студентів та студентів, які вже закінчили навчання. Тому, з нагоди 100-річчя від дня народження Владики Володимира, силами коледжу та Асоціації лікарів-католиків виготовлено меморіальну таблицю Владиці Володимиру Стернюку.

Щороку в коледжі навчаються 5 тисяч медичних сестер, фельдшерів та акушерок. На вечірньому відділенні здобуває свою спеціальність понад 300 медсестер та фармацевтів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *