ОСТАННІ НОВИНИ

Теплопостачальники Львівщини мають погасити ще 14 мільйонів гривень боргу, щоб отримати ліміти газу

|

Теплопостачальним підприємствам Львівської області до початку опалювального сезону залишилось погасити перед ДК «Газ України» близько 14 мільйонів гривень, щоб отримати необхідні ліміти газу. Як повідомив сьогодні під час прес-конференції заступник голови ЛОДА Тарас Федак, загалом від початку року теплопостачальні підприємства області погасили близько 30 мільйонів гривень заборгованості за попередній опалювальний період.

Що ж стосується теплопостачальних підприємств Львова, то, за словами Тараса Федака, левова частка боргу (понад 10 мільйонів гривень) належить «Львівтеплоенерго» та «Залізничтеплоенерго».

Водночас Тарас Федак відзначив, що рівень розрахунків за спожитий газ теплопостачальними підприємствами області станом на 1 вересня склав понад 91 відсоток, що, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, більше на 12,8 відсотка. Найнижчий рівень розрахунків за спожитий газ у ДКП «Яворівтеплокомуненерго» (51 %), ДКП «Кам ’ янкатеплокомуненерго» (64,3 %) та ДП «Моршинтеплоенерго» (72,9 %).

Що ж стосується розрахунків споживачів за послуги теплопостачання, то загальна сума заборгованості всіх категорій споживачів за послуги теплопостачання по області станом на 1 вересня цього року склала 119 мільйонів гривень. При цьому частка боргу населення в загальній сумі заборгованості перед теплопостачальними підприємствами Львівщини становить 94 відсотка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *