ОСТАННІ НОВИНИ

Від завтра у Самборі буде два мери?

|

Вищий Адміністративний Суд України своїм рішенням від 21 серпня скасував постанову Апеляційного суду Львівської області про дострокове припинення повноважень Тараса Тершовчина як міського голови Самбора. Таким чином, в силі залишається рішення Мостиського райсуду, котрим скасовано рішення сесії Самбірської міськради про дострокове припинення повноважень міського голови Самбора Тараса Тершовчина.

Новообраний міський голова Самбора Михайло Кіт свого часу не позбавив своїм розпорядженням повноважень Т.Тершовчина (у зв’язку із обранням М.Кота міським головою Самбора). Отже, нині є чинним рішення сесії міськради від 10.04.2002 року про визнання повноважень міського голови Самбора за Т.Тершовчином.

Сьогодні Тарас Тершовчин видав розпорядження про поновлення себе на посаді міського голови Самбора і від завтра має намір регулярно ходити на роботу в мерію. Михайло Кіт у відпустці, а кабінет мера в самбірській Ратуші закритий. Т.Тершовчин вимагає видати йому печатку, ключі і передати справи. У разі неможливості зайти в офіційний кабінет, він наголосив, що працюватиме у своєму приватному кабінеті.

У коментарі адвокат Т. Тершовчина Іван Василишин пояснив, що тепер вирішити питання двовладдя в Самборі зможе лише сесія міськради, котра повинна чиїсь повноваження визнати, а чиїсь – припинити.

Нагадаємо, 4 серпня 2005 року самбірські правоохоронці за фактом отримання хабара в особливо великих розмірах затримали міського голову Самбора Тараса Тершовчина.

У 2007 році проти Тараса Тершовчина закрили кримінальну справу, повідомляє ZAXID.NET.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *