ОСТАННІ НОВИНИ

Від сьогодні у Львові знову працюватимуть евакуатори

|

Від сьогоднішнього дня у Львові знову працюватиме евакуатор. Щоправда тепер рішення про евакуацію транспорту прийматиме міське управління з питань надзвичайних ситуацій.

Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції начальник управління транспорту ЛМР Микола Шкурган, евакуатор забиратиме ті машини, які призводять до створення надзвичайних ситуацій.

«Де є корки, порушення правил дорожнього руху, це можна трактувати як надзвичайну ситуацію. Тому що виникає ситуація, коли транспорт взагалі не може рухатися по вулицях, в цей час ідуть великі викиди забруднюючих речовин в атмосферу, йде трата часу», – додав посадовець. В першу чергу евакуйовуватимуть транспорт, який порушує правила парковки. «Якщо порушення знаків, ми розуміємо, що в тому місті буде критична ситуація щодо руху транспорту», – наголосив Микола Шкурган. За такі порушення нараховуватимуться штрафні санкції.

За словами заступника начальника управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Валерія Малова, корки насправді зменшують можливість доїзду до місць з питань надзвичайних ситуацій. А евакуація зможе вирішити цю проблему, бодай частково. «Наш працівник разом з працівником ДАІ, який визначає порушення дорожнього руху, приймає рішення про евакуацію», – розповів він. Наразі в міському управлінняі з питань надзвичайних ситуацій 15 працівників, кожного дня один з них їздитиме разом з евакуатором. Відповідно, аби забезпечити якісну роботу додатково управління з питань НС збільшать на 5-6 чоловік.

Обласна прокуратура постановила, що працівники ДАІ не мають права приймати рішення про здійснення евакуації. В результаті – у мерії вирішили перекласти роботу по евакуації транспорт на міське управління з питань надзвичайних ситуацій. Відповідне рішення прийняли на виконкомі ЛМР.

Якщо ж рішення знову опротестують, то мерія обіцяє знайти інші варіанти роботи евакуатора. «Будемо судитися, будемо звертатися , будемо думати», – додав Шкурган.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *