ОСТАННІ НОВИНИ

Ухвала про оренду комунального майна має лазівки для корупції – громадські організації

|

Представники громадських організацій стверджують, що чинна ухвала міської ради про оренду комунального майна має лазівки, які уможливлюють корупцію в цій сфері. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомив керівник громадської організації «Центр громадської адвокатури» Леонід Тарасенко.

За його словами, чинна ухвала, прийнята сьомого червня цього року, хибує тим, що у певних її положення бракує чіткості та закінченості. Зокрема, міські депутати затвердили дві форми конкурсу – комерційний та некомерційний. Однак серед тих, хто має право брати у некомерційних конкурсах є жителі будинків, де є вільні площі, які вони можуть використовувати для власних господарських потреб. При цьому, зазначає Л.Тарасенко, чомусь у таких випадках йдеться про приміщення у центрі або ближньому центрі, площею кілька десятків квадратних метрів.

Крім того, згідно з цим документом, управління комунального майна має право на виставлення додаткових умов, не передбачених чинним законодавством – як от умови про оплату орендної плати наперед з а кілька місяців, або ж умову проведення ремонту в орендованому приміщенні. Також в ухвалі не розмежовано повноваження ради, виконкому та управління комунального майна. Крім того, ухвала хибує багатьма технічними помилками.

Відтак пан Тарасенко пропонує запровадити юридичну експертизу проектів рішень і ухвал міської ради. Зокрема, слід створити робочу групу для переробки ухвали про оренду комунального майна, аби якомога швидше усунути недоречності. До цієї групи мають увійти представники юридичного управління міської ради, юристи-практики та представники профільних громадських організацій, які розроблять поправки до ухвали, аби якомога швидше їх прийняти на сесії міської ради.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *