ОСТАННІ НОВИНИ

На Яворівському полігоні завершується підготовка військових спостерігачів ООН

|

На Яворівському загальновійськовому полігоні сьогодні, 9 серпня, завершується практичний етап підготовки на курсах військових спостерігачів Організації Об’єднаних Націй.

Як інформує сайт МОУ, зранку 26 офіцерів, які представляють усі три види Збройних Сил України, приступили до здачі іспитів. Після цього офіцерам вручать сертифікати, що дають право виконувати обов’язки у складі миротворчих місій ООН з урегулювання обстановки у зонах воєнних конфліктів.

З української сторони керівником курсів є підполковник Олександр Оліферов, ООН представляє майор Збройних Сил Швеції Ерік Фалько.

Практичному етапу передувала тритижнева теоретична підготовка, яку учасники курсів проходили на базі Національної академії оборони у Києві. Тут слухачі вивчали структуру Організації Об’єднаних Націй, права та обов’язки військових спостерігачів. Особлива увага приділялася вмінню врегульовувати конфлікти дипломатичними методами, адже військові спостерігачі згідно зі Статутом ООН, не можуть використовувати зброю. Тому в конфліктній ситуації вони можуть діяти лише переконливим словом та виступати в ролі парламентарів.

Під час практичного, завершального етапу підготовки на курсах військових спостерігачів ООН офіцери-слухачі присвятили відпрацюванню можливих варіантів дій у складі миротворчої місії. Вони виконували обов’язки патрулювання району умовного конфлікту, тренувалися у водінні автомобілів у складних умовах, оволодівали прийомами роботи в буферній зоні країни, до якої за рішенням ООН направлено миротворчий підрозділ для врегулювання міжетнічного конфлікту.

Крім цього, до програми підготовки входили такі важливі елементи, як уміння орієнтуватися на місцевості, налагодження контактів з місцевим населенням, дотримання правил поведінки на випадок потрапляння у заручники, а також виконання заходів з врегулювання воєнного конфлікту.

По завершенні курсів у майбутніх військових спостерігачів ООН є можливість проходити подальшу службу в складі місій ООН у Конго, Ліберії, Ефіопії, Судані та на Північному Кавказі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *