ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська УГКЦ хоче приєднати до себе 21 га страдчської землі

|

Львівська УГКЦ хоче приєднати до себе 21 га землі біля села Страдч. Як розповів під час сьогоднішньої комісії облради з питань використання земель та регулювання земельних відносин голова комісії Євген Буба, відповідне звернення про «прилучення» до власності УГКЦ 21,3 га території, яка знаходяться у духовно-культурному комплексі села Страдч Яворівського району, скерував до комісії Архієпископ Львівський Владика Ігор Возняк.

У зверненні Архієпископ наголошує, що УГКЦ не підтримує передачі цих земель Яворівському національному природному парку. Церква стверджує, що саме вона ладна перетворити дану територію на територію не просто загальноукраїнського, а й загальноєвропейського значення, спорудивши спеціальний прочанський центр. Крім того УГКЦ запевняє у сприянні всім екологічним заходам з відновленню території.

Дана ініціатива сподобалася голові комісії Євгенові Буба. Щоправда, облрада може надати церкві лише один гектар території , за дозволом на решту – треба звертатися до Верховної Ради України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *