ОСТАННІ НОВИНИ

З актами вандалізму на площі Ринок боротимуться відеонаглядом

|

По периметру площі Ринок у Львові будуть встановлені відеокамери. Цей захід мав би покінчити з актами вандалізму на площі Ринок. Про це на брифінгу щодо початку робіт з відновлення скульптури Нептуна повідомив директор ЛКП «Ратуша-Сервіс» Мирон Трохимчик.

Монітори нагляду буде розміщено в приміщенні ратуші під цілодобовим наглядом муніципальної дружини. 18 камер відеонагляду планують встановити приблизно за півтори – два місяці, бо наразі триває тендерний процес. Встановлення камер обійдеться місту приблизно в сотню тисяч гривень.

Нещодавно у Львові було вчинено черговий акт вандалізму стосовно фонтанів на площі Ринок. Скульптурі Нептуна відбили зап’ястя, а плече фігури дало тріщину, повідомив заступник начальника управління охорони історичного середовища Ігор Амбіцький. Як і в попередніх випадках, зловмисників не знайшли.

Реставраційними роботами займатиметься фірма «АрДеко», з якою місто працювало неодноразово. Кошторис реставрації склав близько 10 тисяч гривень. Оскільки, як завше, у міста не виявилось коштів, то ремонт відбуватиметься за кошт фірми-реставратора.

За словами скульптора Олега Капустяка, немає гарантії, що подібний випадок стався востаннє. Тому необхідно вживати заходів, аби захистити вразливі місця на фонтані. Зокрема, скульптор пропонує відділити руку Нептуна від тризуба, подібно до того як відділили руку сусідньої скульптури Діани від лука, який вона тримає. Подібний захід виявився ефективним – кисть Діани й досі не зруйнована.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *