ОСТАННІ НОВИНИ

Львівська спільнота «Віра і Світло» відсвяткує на вихідних своє 15-річчя

|

Християнська спільнота «Віра і Світло» цими вихідними з 10 до 12 серпня на Яворівському полігоні поблизу села Старичі святкуватиме своє 15-річчя від дня заснування в Україні руху «Віра і Світло». Участь в урочистому святкуванні візьмуть співзасновниця цього руху Марі-Елен Матьє з Франції, члени «Віри і Світла» з Литви та Росії, а також 24 віросвітлянських спільнот України. Про це повідомила прес-служба міськради.

Як повідомила засновник спільноти «Віри і Світло» у Львові Зеновія Кушпета, під час святкування протягом трьох днів для учасників спільноти проводитимуться різноманітні майстер-класи, заняття в групах, спільні ігри та забави.

«Громадська організація «Віра і Світло» заснована у нашому місті як відповідь на страждання людей з особливими потребами, які дуже часто трактуються як позбавлені людської гідності, зазнають приниження і відкинення. Тому у першу чергу всі спільноти «Віри і Світла» в Україні та світі є спільнотами дружби та взаємної підтримки. Вони хочуть донести кожній людині з особливими потребами вістку про те, що вона є люблена Богом такою, як вона є, що вона є бажана та потрібна у цьому світі, що її життя може бути джерелом радості і єднання для інших», – зазначила Зеновія Кушпета.

«Віра і Світло» – це міжнародний християнський рух спільнот для осіб розумово неповносправних, їх сімей та приятелів, що заснований у Франції, 1971 р. Жаном Ваньє і Марі-Елен Матьє. «Віра і Світло» є екуменічним рухом і об’єднує людей різних християнських конфесій у більш ніж 1 тисячі 400 спільнотах у вісімдесяти країнах світу. В Україні на даний час існує 24 спільноти „Віри і Світла” у різних містах: Києві, Львові, Тячеві, Хусті, Тернополі, Кам’янці-Подільському, Жовкві, Стрию, Житомирі, Трускавці.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *