ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року у Львові з’являться нові правила розміщення зовнішньої реклами

|

До кінця року у Львові з’являться нові правила розміщення зовнішньої реклами. Як розповів під час сьогоднішньої прес-конференції головний художник міста Володимир Сколоздра, наразі вже розроблено Концепцію розміщення зовнішньої реклами, наступним етапом стануть нові правила такої реклами.

«Зараз ми працюємо над правилами розміщення зовнішньої реклами, думаємо, що до нового року вони будуть винесені на засіданні виконавчого комітету і затверджені», – розповів головний художник міста.

За його словами, згідно до розробленої Концепції розміщення зовнішньої реклами має вирішитися низку питань. Зокрема, йдеться про поповнення міського бюджету, вигляд рекламних носіїв, їх розміщення в тих чи інших історичних місцях, відповідність реклами тощо. «Документ має чотири блоки питань: естетичний, економічний, соціальний та юридичний», – розповів Володимир Сколоздра. За його словами, Концепція розміщення зовнішньої реклами має дати відповідь на питання – чи потрібна місту власна комунальна реклама, якщо так, то якою часткою вона має бути. Однак, на думку головного художника, комунальна реклама таки потрібна. «Уся мережа рекламоносіїв, яка є по місту, вона є приватна. Належить приватним рекламним агенціям, тому місто має йти до них і просити про розміщення своєї комунальної реклами. Якби місто Львів мало власну мережу комунальної реклами, то могло б самостійно розмішувати соціальні сюжети», – наголосив Володиими Сколоздра.

Щоправда, за словами головного художника Львова, чітких обмежень, щоб заборонити такий чи інший сюжет зовнішньої реклами не буде, адже це суперечить ЗУ «Про рекламу». «Згідно закону, при наданні дозволу органами виконавчої влади на рекламу заборонено втручатися в її форму і зміст. Такі сюжети, які розміщуються, вони й будуть розміщуватися», – наголосив він. Однак посадовець запевнив, що Концепція зможе дати відповідь на ті питання, як уникнути розміщення зовнішньої реклами у тих місцях, де її не сприймають.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *