ОСТАННІ НОВИНИ

«Свобода» піде на вибори до парламенту самостійно

|

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» вирішило йти на дострокові вибори до парламенту самостійно i вже затвердило виборчий список, повідомляє Радіо «Свобода».

До виборчого списку ВО «Свобода» увiйшли кiнорежисер Юрiй Iллєнко, народний артист України Богдан Бенюк i фiтотерапевт Наталя Зубицька. Очолює список лiдер цього об’єднання Олег Тягнибок.

До першої п’ятiрки, окрім вже згаданих Юрія Іллєнка і Богдана Бенюка увійшли також завiдувачка кафедрою прикладної лiнгвiстики Львiвської полiтехнiки Iрина Фарiон та керiвник центру Нацiонального вiдродження iменi Степана Бандери Олександр Сич.

«Ми подаємо на реєстрацію у ЦВК ту саму програму «Захисту українців», з якою ми йшли на вибори на минулих парламентських перегонах. Ми її тiльки збiльшили на 10 пiдроздiлiв. Зокрема, це стосується соцiальної полiтики, реформування освiти, медицини, села тощо», – цитує Тягнибока прес-служба партiї.

Оновлену програму названо Програмою свободи українців.

«Основними пунктами Програми захисту українців залишаються вимога вiд Верховної Ради України, ООН, Європарламенту, парламентiв країн свiту визнання геноциду українців у 20 столітті злочином проти людства, а також визнання воїнів ОУН-УПА учасниками нацiонально-визвольної боротьби за державну незалежність України», – наголосив Олег Тягнибок.

На парламентських виборах навесні 2006 року «Свобода» набрала 0,36% голосів i зайняла 18-е місце серед 45 учасників кампанії. Інформує proUA .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *